De Tukker in mij is nooit ver weg. Hoewel ik in 1989 mijn geboorteplaats Rijssen definitief vaarwel zei, bekijk ik de wereld met nog steeds dezelfde afstandelijke Twentse verwondering. Een uitstekende basis voor de journalistiek, die ik begin jaren negentig omarmde. Toen ik als student stage mocht lopen bij HP/De Tijd, groeide mijn liefde voor lange verhalen, met oog voor detail en ruimte voor nuance. Ik ging aan het werk bij spannende titels als Quote en Nieuwe Revu, waar ik schreef over foute zakenlui, Hells Angels en sjoemelende celebrities. 

Met die ervaring schoof ik in 2005 aan op de redactie van Vrij Nederland. Daar kwam ik terecht in een rollercoaster, toen ik me samen met Marian Husken stortte op georganiseerde criminaliteit. We schreven onze vingers blauw op het Holleeder-dossier, gingen op de koffie bij kopstukken uit de onderwereld en interviewden gevallen witteboordencriminelen, bedreigde getuigen en ex-geheim agenten. Naast tientallen artikelen schreven we boeken waaronder bestsellers als Stille Willem, Handboek Holleeder en De Jacht op Crimineel Geld.

Sinds het najaar van 2017 werk ik als freelancer. Voor Follow the Money schrijf ik over cybercrime en cybersecurity en met mijn uitgever Balans heb ik mooie afspraken gemaakt voor twee boeken, waarvan eentje de biografie van Jan-Dirk Paarlberg wordt.